fbpx

Blackoutjournal inspo!

Nu er meer zwarte bulletjournals te krijgen zijn zie ik steeds vaker de vraag voorbij komen wat nu fijne materialen zijn om te gebruiken in een zwarte bullet journal. Zelf ben ik fan van het eerste uur. Witte teksten op zwart papier gebruikte ik al regelmatig als banners in mijn bulletjournals. Toen Archer & Olive met de blackout journal kwam wist ik.. “Die moet ik hebben!”. Bijna een jaar werk ik in dit prachtige boekje. Dat doe ik het liefst met de volgende materialen! Ik hoop jullie te kunnen voorzien van nóg meer zwarte bulletjournal inspiratie! 

Zwarte bulletjournal inspiratie – Gellyrolls

Gellyrolls zijn één van mijn favoriete pennen om te gebruiken op zwart papier. Je kunt er prachtige handletter creaties van maken met het toepassen van faux calligraphy, maar ook om stempels in te kleuren werken ze heel fijn.

Gellyroll wit

Wit op zwart geeft zo een klassiek effect dat witte gellyrolls niet meer weg te denken zijn uit mijn pennencollectie. In dit handige setje van drie zitten drie verschillende diktes. De punten hebben een formaat van 10, 8 en 5 mm. Waardoor je heel leuk kan spelen met lijnen en woorden.

Gellyroll moonlight

Naast de witte varianten heb je ook de gellyroll moonlight die een heel mooi effect geven op zwart papier. Je kunt voor de zachtere pastel varianten gaan of als je net als ik houd van kleuren die van je papier af knallen dan zijn de moonlight neon kleurtjes echt iets voor jou!

Karin brushmarkers

Om te brushletteren in mijn zwarte bulletjournal gebruik ik het liefst de metallice deco markers van Karin. Deze brushpennen geven een prachtig metallic effect. Het zijn wel brushpennen die enige oefening vragen omdat ze vrij nat zijn qua inkt. Dit betekent dat geduld moet hebben voordat je verder gaat met het opleuken van de pagina als je iets geletterd hebt.  Maar als je dat geduld opbrengt, wat ik soms moeilijk vind, ik geef het toe (A), dan zijn het echt de fijnste brushpennen om te gebruiken op zwart papier!

Zwarte bulletjournal inspiratie – Stempelen

Met deze handige materialen kun je ook heel fijn stempelen in een zwarte bulletjournal (zoals te zien is in de video!) De brilliance white moonlight inkt is hier erg geschikt voor. De doodle clearstamps van Paperfuel zijn heel handig aan te brengen met het 40×90 acrylblok. Deze zijn overigens ook heel goed te gebruiken op wit papier met andere kleuren inkt. Om de stempeltjes nog wat meer effect te geven kleur ik ze in met de gellyrolls.

Met deze materialen kun je hele toffe effecten creeëren in jouw zwarte bulletjournal

 

Liefs van,

Linda