fbpx

Faux calligraphy is een hele simpele en fijne techniek om toe te passen bij het handletteren. Zeker als je net begint is deze handletter techniek heel fijn om mee te starten! Wat faux calligraphy precies is en welke manieren er zijn om dit op een creatieve manier toe te passen bij het handletteren gaan we je laten zien!

Wat is faux calligraphy? 

Faux calligraphy is een manier die veelal gebruikt wordt om sierletters te creeëren bij het handletteren. Dit doe je door alle delen die je van een letter naar beneden schrijft dik te maken door er een lijn naast te zetten. Hierdoor zien de letters eruit alsof ze geschreven zijn met een kalligrafie pen maar daar zit hem precies het verschil; bij faux calligraphy teken je de letters met bijvoorbeeld een fineliner of gelpen en bij (moderne) kalligrafie schrijf je de letters doordat je het dikteverschil creeërt door gebruik te maken van de punt van de kalligrafie- of brushpen. In dit blog wordt stap voor stap uitgelegd hoe je faux calligraphy in de vingers kunt krijgen.

Verschillende manieren om Faux calligraphy toe te passen bij het handletteren

Meestal gebruik je faux calligraphy om sierlijke letters mee te maken maar speelsere of modernere stijlen kun je met deze manier van handletteren ook voor elkaar krijgen. Het is juist leuk om af te wisselen met verschillende lettertypen! Lees en bekijk hier welke soorten letters er zijn.

Klassieke faux calligraphy 

Sierlijke letters gemaakt met een zwarte pen, waarbij de ruimtes tussen de letters worden ingekleurd met dezelfde pen worden over het algemeen gebruikt om de klassieke kalligrafie stijl na te bootsen. Je kunt hier uiteraard in variëren door bijvoorbeeld wel voor een gekleurde pen te gaan.

Faux calligraphy stap voor stap!

Speels & Modern 

De klassieke variant is heel sierlijk en mooi maar hoe leuk is het om er een speelser karakter aan te geven door ook de andere lettertypen om te toveren tot faux calligraphy letters? Hierbij geldt dezelfde techniek, al moet je er wel op letten dat het geen blokletters worden. In de video die ook als QR Code te vinden is in Het hand- & brushletter werkboek wordt precies uitgelegd hoe je kunt voorkomen dat een serif of sans serif lettertype geen blokletters worden!

 

Combineren 

Het allerleukste aan handletteren is dat je eindeloos kunt combineren. Als je nog niet zo ervaren bent met handletteren kan het  lastig zijn om tot een creatie te komen. Het fijne van faux calligraphy is dat je dit heel gemakkelijk kunt toepassen op je eigen handschrift en letters waardoor een unieke handletter creatie maken een stuk gemakkelijker wordt! In de online cursus leren hand- & brushletteren gaan we uitgebreid aan de slag met verschillende faux calligraphy stijlen en in het Hand- & Brushletterwerkboek vind je verschillende voorbeelden en oefeningen om deze handletter techniek helemaal eigen te maken! Meer informatie over deze online cursus vind je hier.

In het Hand- & Brushletterwerkboek vind je verschillende voorbeelden van Faux Calligraphy.

In het Hand- & Brushletterwerkboek vind je verschillende voorbeelden van Faux Calligraphy.

Ontdek jouw handletter creativiteit

Wil je een begin maken aan jouw handletter- avontuur of ben je benieuwd wat je kunt verwachten van de Online Hand- & Brushlettercursus en Het Hand- & Brushletterwerkboek? Dan staat er een gratis proefles voor je klaar! Deze proefles, met gratis E-book, vind je hier! Voor nog meer handletter inspiratie volg Liefs van Linda dan op de social media kanalen. Ik ben te vinden op Facebook, Instagram, TikTok & YouTube. Zie ik je daar?