fbpx

Handlettertips! Waar begint jouw handlettercreatie?

Het kan nogal overweldigend zijn, al die prachtige handletter creaties die je tegenwoordig voorbij ziet komen. Maar waar begin je? Vijf handlettertips om jou te helpen met het oppakken van die (brush)pen zodat ook jij begint aan jouw handletter avontuur!

1. Af is beter dan goed

 Al het begin is moeilijk, zeker als je het graag goed wil doen. Voorheen deed ik het liever 100% goed dan dat ik het niet deed. Totdat ik een zeer verhelderende passage over perfectie tegenkwam in het boek van Elizabeth Gilbert :

We hebben geen tijd om perfect te zijn. Perfectie is hoe dan ook onbereikbaar. Perfectionisme weerhoudt mensen hun werk af te maken of zelfs te starten. Bang dat het eindproduct tegenvalt.” Elizabeth Gilbert – Big magic 

Zodra ik die knop wist om te zetten, ging er een creatieve wereld voor mij open! Ik stelde nieuwe handletter projecten niet meer uit en begon aan nieuwe dingen voordat ik er klaar voor was. Gaandeweg leer je dan ook precies wat voor jou werkt en wordt die handletterquote veel minder eng om te maken.  Daarnaast laten imperfecties juist zien dat het handgemaakt is. Waardoor iedereen die het bekijkt ziet dat er tijd en aandacht aan besteed is. Alleen dit al zorgt voor enorm veel lof! Begin dus gewoon, ook al heb je het idee dat je er nog niet klaar voor bent. Het gevoel wanneer je dat eerste project hebt afgerond.. dat zal smaken naar nog veel meer!

2. Goed materiaal is het halve werk

Voor handletteren heb je aan een potlood, gum en een fineliner al meer dan voldoende. Daarbij geldt vooral de eerste van de 5 handlettertips; gewoon lekker beginnen! Bij brushletteren is dit een ander verhaal, hierbij zit wel degelijk verschil in materiaal. Een goede brushpen werkt makkelijker en prettiger waardoor je ook sneller resultaat zal zien! Omdat het per persoon verschilt welke brushpen je fijn vindt raad ik aan om van verschillende brushpennen één pen aan te schaffen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de Tombow fudenosuke hard tip, Pentel touch sign brushpen, Tombow dual brushpen en de Ecoline brushpen. Ook fineliners van verschillende diktes & een Letter Liner  zijn voor mij onmisbaar bij het maken van mooie hand- & brushlettercreaties. Vandaar dat er een starterspakket (klik hier) verkrijgbaar is waarin al deze materialen zitten zodat jij kunt ontdekken wat voor jou fijn werkt en een vliegende start kunt maken!

3.Oefenen, oefenen, oefenen..(De beste tip van de 5 handlettertips!)

De derde tip van de vijf handlettertips; Als je iets nieuws wil leren is oefenen ontzettend belangrijk. Zeker bij een vaardigheid zoals handletteren & brushletteren. Hoe vaker je iets doet hoe handiger je er in wordt. Hierbij is enige begeleiding wel erg fijn, zodat je ook weet wát je kunt oefenen. Vandaar dat het E-book wat hoort bij de online cursus leren hand- & brushletteren gratis beschikbaar is!  Hierin zitten ontzettend veel oefeningen die je eindeloos kunt oefenen (print de opgaven die jij lastig vindt gewoon een paar keer uit!).  Het E-book kun je hier gratis aanvragen.

4. Laat je inspireren

De vierde tip van de vijf handlettertips; Inspiratie opdoen van anderen die al wat langer bezig zijn met handletteren is ontzettend fijn. Zodat je nog meer kunt oefenen. Dankzij social media is de inspiratie overal om ons heen. Op Instagram kun je zoeken op hashtags (#). Zoek maar eens op #handletteren #handlettering #handlettered, #brushletteren, #brushcalligraphy, en je komt miljoenen voorbeelden tegen! Op Facebook zijn er allerlei groepen waar handletter inspiratie gedeeld wordt. Bekijk eens de handletter, brushletter & bullet journal inspiratie groep , handlettering & illustraties of de hobbyshop—online.nl inspiratiegroep (waar nog veel meer creatieve inspiratie gedeeld wordt!) Op YouTube kun je ook allerlei tutorials vinden die jouw handletter en brushletterskills zeker zullen verbeteren! Laat de zoekfunctie zijn werk doen en er is inspiratie in overvloed. Mocht je iets delen op social media wat je nagemaakt hebt, tag dan altijd wel de originele maker!

5. Quote a day journal

De laatste tip van de vijf handlettertips; Áls je dan veel gaat oefenen is het wel zo leuk om dit op een creatieve dagelijkse basis te doen. Voor mij werkte het om ruim twee jaar een quote a day journal bij te houden! In een kleine A6 bullet journal letterde ik iedere dag een quote die paste bij die dag. Hierdoor oefen je dagelijks je handletter en brushletterskills, heb je een mooie herinnering voor later en kun jouw ontwikkeling goed zien!

 

Als je nieuwsgierig bent geworden verwelkomen we je heel graag bij de gratis proefles van Liefs van Linda! Je kunt je hier gratis inschrijven. Wil je echt stappen zetten met het verbeteren van jouw handletter & brushletterskills? Bekijk dan eens de online cursus leren hand- & brushletteren waarin we je van A tot Z meenemen in de 10 uitgebreide handletter & brushletter lessen. Liefs van Linda deelt veel creatieve handletter, brushletter en bullet journal inspiratie op Instagram, Facebook en YouTube! Superleuk om je ook daar te mogen inspireren!

Liefs van, Linda