fbpx

Trackers in een bullet journal gebruiken

Trackers in een bullet journal zijn mooie voorbeelden van het meten van persoonlijke doelstellingen die jij aan je bullet journal toe kunt voegen zodat een bullet journal de leidraad wordt voor het behalen van deze doelstellingen.

Bullet journal trackers zijn persoonlijk

Trackers zijn voor iedereen anders. Het is namelijk voor een ieder anders wat hij/zij bij zou willen houden in het behalen van de persoonlijke doelstellingen. Als je wat kilo’s kwijt wil raken dan kan het helpen om bijvoorbeeld je dagelijkse stappen bij te houden i.c.m. wat je eet of hoeveel je weegt. Heb je daar totaal geen behoefte aan, track het dan niet! Kies enkel trackers die daadwerkelijk iets toevoegen aan je leven op dat moment. Zodat je niet alleen maar vakjes aan kruist of getalletjes invult omdat het wel gezellig staat, zo’n spread.

Belangrijk is wel dat je ook echt achter het onderwerp staat waarvoor je de tracker gebruikt. Je zult vanzelf gaan ervaren dat wanner je de trackers alleen gebruikt ‘om het gewoon bij te houden’ dat het dan uiteindelijk zal verwateren. Simpelweg omdat je dan niet de juiste focus houdt op hetgeen dat je echt wil bereiken! Daarnaast is het natuurlijk erg mooi wanneer je alles waarmee je start in je journal, ook netjes afmaakt. Dit maakt de bullet journal uiteindelijk helemaal compleet!. Uit eigen ervaring weet ik dat het soms lastig is om spreads af te maken of om trackers structureel bij te houden. Dit had voornamelijk te maken met mijn eigen onervarenheid in het vullen van een bullet journal. Ervaar jij ook deze onrust en wil je graag manieren ontdekken om ervoor te zorgen dat je niet alleen maar begint aan een bullet journal maar dat je het ook daadwerklijk afmaakt? Ga dan ook aan de slag met de online bullet journal cursus van Liefs van Linda. In deze cursus gaan we samen bekijken welke bullet journal stijl het beste bij jou past. Trackers kunnen daar uiteraard niet in ontbreken!

Een stappenteller kan een mooi voorbeeld zijn van een tracker in een bullet journal die van toegevoegde waarde kan zijn wanneer jij als doelstelling hebt om meer te gaan bewegen.

Voor deze tracker zijn de volgende materialen gebruikt:

 

Ga zelf aan de slag!

Doe jij ook mee met de online bullet journal cursus? Hij start vanaf 1 oktober en jij kunt, wanneer het jou uitkomt, inloggen op de Liefs van Linda Academy om stap voor stap jouw bullet journal vol te maken! Meer informatie over de cursus vind je hier !

Liefs van Linda deelt veel creatieve handletter, brushletter en bullet journal inspiratie op Instagram, Facebook en YouTube! Superleuk om je ook daar te mogen inspireren!

Liefs, van Linda