fbpx

Hoe leer ik Handletteren en Brushletteren?

Het gebeurt regelmatig dat we bij Liefs van Linda de vraag krijgen; Hoe leer ik zo mooi handletteren? Wat is brushletteren? Of hoe maak je een mooie waterverf achtergrond waarop je een handlettercreatie kunt maken? Logische vragen omdat er zoveel inspiratie te vinden is en je misschien het idee hebt dat je niet weet waar je moet beginnen. Om je op weg te helpen hebben we een gratis masterclass Handletteren en Brushletteren ontwikkelt waarin we op een aantal van deze vragen antwoord geven!

Gratis Masterclass Handletteren en Brushletteren

De gratis Masterclass Handletteren en Brushletteren kun je volgen wanneer het jou uitkomt!  Tijdens de masterclass starten we samen in het E-book dat hoort bij de cursus ‘Leren Hand-& Brushletteren’ van Liefs van Linda. Dit E-Book ontvang je kosteloos via de E-mail zodra je jezelf hebt ingeschreven voor de online masterclass. Nieuwsgierig? Schrijf je hier in!

Wat ga je leren in de Masterclass Handletteren & Brushletteren?

De eerste les uit de masterclass gaat over faux calligraphy. Wat houdt faux calligraphy in? Hoe maak je deze faux calligraphy letters en hoe pas je dit toe in je handlettercreaties? Wil je meer weten over faux calligraphy? Check even deze blog waarbij ik je meer uitleg over deze techniek! (Tip: Begin je net met Handletteren? Dan is faux calligraphy een van de makkelijkste manieren om hiermee te gaan starten!)

In het tweede deel van de Masterclass gaan we zien hoe je een ecoline brushpen ook als stempel kunt gebruiken. We stempelen de hartjes (zoals je hieronder kunt zien) met deze brushpen op het papier en tekenen vervolgens de zwarte contouren om de hartjes heen. Om de faux calligraphy letters ‘BETERSCHAP’ te voorzien van een mooi kleur zullen we met de brushpennen een makkelijke maar effectieve blendtechniek toepassen waarbij de kleuren in elkaar gaan overlopen.

Kaart 1 Masterclass

In de masterclass gaan we leren hoe je dit beterschapskaartje kunt maken. We doen dit door de ecoline brushpennen als stempel te gebruiken en door de faux calligraphy letters op te leuken met een waterbrushpen.

 

Het laatste deel van de Masterclass bestaat uit het maken van het verjaardagskaartje. Waar we in het tweede deel van de Masterclass Handletteren en Brushletteren waterverf gebruikt hebben om de letters in te kleuren gaan we nu de water brushpen gebruiken om een mooie achtergrond te maken waarbij verschillende kleuren inkt van de ecoline brushpen in elkaar overlopen. We creeëren het gave effect op het kaartje door verschillende brushlettertypes te gebruiken om de verjaardagsboodschap op de gedroogde waterverf te schrijven. (Tip: Check ook deze brushletter blog om meer te weten te komen hoe je deze brushletters op papier zet)

Masterclass handletteren & brushletteren

We sluiten de masterclass af met het maken van dit vrolijke verjaardagskaartje. We gaan waterverfcirkels blenden door gebruik te maken van de inkt uit ecoline brushpennen. Vervolgens gaan we met een watervaste pentel touch sign brushpen verschillende brushlettertypen neerzetten. Het kaartje maken we af door met een pigment liner versieringen om de letters heen te zetten. (Tip: Gebruik altijd een pigment liner omdat deze watervast is!)

Masterclass Materialen

We gebruiken tijdens de masterclass verschillende pennen & brushpennen en we wisselen ook af met verschillende soorten papier. Wanneer je goed materiaal gebruikt dan ben je eigenlijk al op de helft! Check even onderstaande lijst met materialen als je nieuwsgierig bent welke materialen gebruikt worden tijdens de Masterclass Handletteren & Brushletteren. Natuurlijk kun je ook meedoen met je eigen hand-& brushletter materialen!

Nog meer handletter & brushletter inspiratie?

Als je nieuwsgierig bent geworden verwelkomen we je heel graag bij de gratis masterclass! Je kunt je hier gratis inschrijven. Wil je echt stappen zetten met het verbeteren van jouw handletteren & brushletter skills? Bekijk dan eens de online cursus leren hand- & brushletteren waarin we je van A tot Z meenemen in de 10 uitgebreide handletter & brushletter lessen. Liefs van Linda deelt veel creatieve handletter, brushletter en bullet journal inspiratie op Instagram, Facebook en YouTube! Leuk om je ook daar te mogen inspireren!