fbpx

Bullet journals, in vele varianten zijn ze verkrijgbaar en hoe een bullet journal gebruikt wordt, dat wil ook nog wel eens verschillen. Zie jij door al die verschillende journals ook het bos niet meer? Dan volgen hier verschillende tips en voorbeelden hoe ook jij een bullet journal om kunt toveren tot een boekje wat écht bij jou past! Dus; Hoe gebruik je een bullet journal? Dat ga je lezen in deze blog!

Bullet journal, wat is het?

In principe is een bullet journal niet meer dan een leeg schriftje of boekje met puntjes in plaats van lijntjes. De puntjes zijn een handig hulpmiddel om tussen te schrijven maar ook om zonder liniaal lijnen te kunnen trekken.

Ryder Caroll bedacht de bullet journal methode als systeem om op een georganiseerde productieve manier zijn leven in te richten. De bullet journals die we veel op social media zien en ook hoe ik hem gebruik, vol creatieve spreads, is niet hoe de bullet journal methode oorspronkelijk bedoeld was. Ook met enkel een pen en een bullet journal kun je al aan de slag. Laat je dus niet afschrikken en begin gewoon! You can do it!

Op welke manier kun je een bullet journal gebruiken?

Foto’s zijn heel leuk om als herrinering te verwerken in jouw bullet journal.

Hoe jij dat wil! Je kunt er uiteraard voor kiezen om de bullet journal methode volgen. Daarnaast kun je een bullet journal ook gebruiken als dagboek, agenda, planner of foto album. Net wat jij vast wil leggen! Net als bij handletteren (lees hier vijf tips hoe je daar mee kunt beginnen) geldt: laat je perfectie los en begin gewoon. Jij maakt het helemaal zelf dus er is geen goed of fout, het is jóuw bullet journal!

Een bullet journal als planner

Lijstjes van bijvoorbeeld boeken die je hebt gelezen zijn ook perfect om te verwerken in een bullet journal!

Nadat ik op Pinterest een pin tegen was gekomen met een bullet journal werd ik getriggerd om ook een bullet journal aan te schaffen en te vullen met alles wat ik op Pinterest voor bij had zien komen: een key, trackers, maandoverzichten, weekoverzichten, lijstjes & doelen. Een allegaartje was het; maar wat een plezier was het om alle pagina’s om te toveren tot ware bullet journal spreads.

Nieuwsgierig naar hoe deze pagina’s eruit zagen? Bekijk de video!

Jouw journal als dagboek

Ja, ik had het gevoel dat ik als een kip zonder kop was begonnen in mijn bullet journal. Het leek mij toch handig om wat meer onderzoek te gaan doen.. Dus ik ging net als jij hoogstwaarschijnlijk hebt gedaan zoeken op “Wat is een bullet journal?” Daarbij kwam ik uit bij Creachick, zij gebruikte haar bullet journal met name als dagboek en versierde haar pagina’s met papiertjes, washi tape, stempels en handlettering. Dat moest lukken, was mijn gedachte en zo begon ik mijn pagina’s te versieren en mijn dagen te beschrijven.

Een bullet journal als quote a day journal

Quote’s!

Na een paar maanden merkte ik dat het dagelijks schrijven toch niet helemaal bij me paste. Maar het vastleggen van herinneringen en het versieren van pagina’s zodat je aan het einde een rijkelijk gevulde bullet journal hebt, dat vond ik wél fantastisch. Al een tijdje had ik een kleine A6 bullet journal van de Action in de kast liggen zonder te weten wat ik daar mee moest. Handletteren was al wel iets wat ik ook heel graag deed. Zodra het idee kwam om handlettering te combineren met de A6 bullet journal ontstond de quote a day bullet journal. Elke dag versierde ik een pagina en letterde ik een quote die de dag omschreef, een win- win- win situatie! Zo maakte ik toch een bullet journal vol, hoefde ik niet een hele dag te omschrijven maar had ik wel een bullet journal vol herinneringen én oefende ik dagelijks mijn hand- & brushletter skills! Na het vullen van de eerste A6 bullet journal volgde er nog velen!

Jouw journal als agenda

Of gebruik een bullet journal om jouw eigen agenda te maken.

Naast een bullet journal te gebruiken als een boek vol herinneringen vond ik het ook erg tof om een  bullet journal te gebruiken als (docenten) agenda. Op deze manier kon ik er precies datgene in verwerken wat ik graag gebruik in een agenda. Lekker veel ruimte voor to do lijstjes en notities bijvoorbeeld. Dus de afgelopen vier jaar heb ik de zomer vakantie altijd gebruikt om een lege bullet journal om te toveren tot een agenda! En besloot daar vorig jaar ook een online workshop van te maken. Dit om iedereen op weg te helpen die een bullet journal  efficiënt maar wel op een creatieve manier willen inrichten als jaarplanner / jaaragenda. Bekijk hier de online agenda workshop.

Alle tips & tricks zijn opgenomen in de online bullet journal cursus. De cursus bestaat uit 8 lessen, een optioneel starterspakket + bullet journal én een e-book dat je als naslag werk kunt gebruiken wanneer je de cursus hebt afgerond. Meer informatie over de cursus vind je hier! 

Als je nieuwsgierig bent geworden verwelkomen we je heel graag bij de gratis proefles van Liefs van Linda! Je kunt je hier gratis inschrijven. Wil je echt stappen zetten met het verbeteren van jouw handletter & brushletterskills? Bekijk dan eens de online cursus leren hand- & brushletteren waarin we je van A tot Z meenemen in de 10 uitgebreide handletter & brushletter lessen. Liefs van Linda deelt veel creatieve handletter, brushletter en bullet journal inspiratie op Instagram, Facebook en YouTube! Superleuk om je ook daar te mogen inspireren!

Liefs van,

Linda