fbpx

 Het Hand &- Brushletter (werk)boek

 

In dit (werk)boek word je stap voor stap meegenomen in de wereld van het
hand- & brushletteren en krijg je het vertrouwen dat jij dit ook kunt! Door te
beginnen bij de basis, veel te oefenen en uiteindelijk uitgedaagd te worden om je eigen creaties te maken, leer je niet alleen hand-& brushletteren maar ontwikkel je ook jouw eigen letterstijl.

Dit werkboek staat vol praktische tips, tricks, uitdagende opdrachten en (video)voorbeelden die, doormiddel van het scannen van de QR-codes in het boek, bekeken kunnen worden. Hierdoor kan écht iedereen beginnen met het maken van prachtige creaties. Hand- & brushletteren is helemaal niet moeilijk, je moet alleen weten hoe het werkt. Durf jij de uitdaging aan?

In het boek met een prachtige kaft met spotvernis krijg je 160 pagina’s aan hand- & brushletter plezier waarbij je wordt meegenomen in de theorie achter het hand- & brushletteren, dit ook zelf gaat oefenen én uiteindelijk zelf het resultaat gaat zien van je eigen hand- & brushletter creaties. En weet je… Wil je persoonlijke feedback op je creaties van de auteur? Dat kan! Je mag ze delen met Linda, van Liefs van Linda, om samen te kijken hoe je het misschien nóg beter kunt doen!

De Auteur, Liefs van Linda

Linda Schoonen is trotse eigenaar van haar creatieve onderneming ‘Liefs van Linda’. Een aantal jaar geleden is ze met haar eerste werkbladen en cursisten gestart aan de keukentafel en intussen is ze uitgegroeid tot een begrip in de
hand- & brushletterwereld.

Naast dat ze zelf de wereld een stukje mooier maakt met haar hand- & brushlettering is ze ook docent in het VMBO. Met haar onderwijservaring weet ze als geen ander hoe ze dingen moet uitleggen en overbrengen en weet ze welke praktische tips en tricks écht bijdragen aan snelle en toffe resultaten. Want iedereen kan een letterartiest zijn, je moet alleen net weten hoe het werkt!

Daarnaast is Linda te vinden op verschillende beurzen en actief bezig om creaties te maken en te delen via social media. Elkaar inspireren in het creatieve proces is iets waar ze, naast het schrijven van het Hand- & Brushletter boek, veel voldoening uithaalt. 

Niet alléén een boek! 

 

Ervaring leert dat wanneer je iemand een vaardigheid wil leren, men meer nodig heeft dan alleen de theorie en oefenbladen. In het boek kan je daarom volledig kosteloos 15 QR-codes scannen met een telefoon of een tablet. Deze QR-codes zijn de toegang tot video’s waarin Linda de vaardigheid die hoort bij de theorie ook op beeld uitlegt én voordoet.

Mocht je er voor kiezen om nog meer uitleg te willen, dan bestaat er altijd de mogelijkheid om aan te sluiten bij één van de (online) cursussen van Liefs van Linda. Speciaal voor iedereen die het boek aanschaft is er een waardebon beschikbaar gestelt die gebruikt mag worden bij de aanschaf van deze online hand- & brushletter cursus.

Kortom; Niet alleen een boek om te lezen maar ook een boek vol extra’s zoals video’s, werkbladen, oefenopdrachten én, wanneer de lezer dit wenst, volledig kosteloze persoonlijke feedback via de socials van Linda.

Alvast een voorproefje? Check Liefs van Linda dan op Youtube, Instagram, Facebook & TikTok!

Heel veel oefenen!

 

In dit (werk)boek word je dus stap voor stap meegenomen in de wereld van het hand- & brushletteren en ga je ervaren dat ook jij een letter artiest kunt zijn. Enerzijds doe je dit door te snappen wát je doet, anderzijds ga je dit ervaren door het simpelweg heel veel zelf te doen. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen..

In ieder hoofdstuk gaan we daarom starten met een stuk theorie waar je uitleg krijgt over hóe de technieken werken en wat je nou eigenlijk echt op papier gaat zetten. Zodra dit duidelijk is wordt al snel de stap gemaakt naar het ‘zelf doen’ waardoor je gestimuleerd wordt om, in kleine stapjes, perfectie los te laten en gewoon maar eens te beginnen bij de basis wat past bij jouw huidige hand- & brushletter niveau.

Wanneer de basis onder de knie is gaan we de quotes steeds een stukje mooier en ingewikkelder maken waarbij je wel steeds bij de basis blijft beginnen maar waarbij de basis steeds een beetje gaat uitbreiden. Hierdoor ben je continu bezig met nieuwe opdrachten, andere quotes en verschillende stijlen maar leer je onbewust de hand- & brushletter vaardigheid aan die niet snel meer uit je systeem, en dus uit je dagelijkse leven, zal verdwijnen!  

 

De inhoud van het boek

 

Hoofdstuk 1 – Hand- & brushletteren, de Basis
Hoofdstuk 2 – Handletteren
Hoofdstuk 3 – Faux Calligraphy
Hoofdstuk 4 – Brushletteren
Hoofdstuk 5 – Tussenletters
Hoofdstuk 6 – Letters opleuken
Hoofdstuk 7 – Versieringen
Hoofdstuk 8 – Schaduw
Hoofdstuk 9 – Spacing
Hoofdstuk 10 – Compositie
Hoofdstuk 11 – Handletteren in figuren
Hoofdstuk 12 – Inspiratie

 

Passie, dat is wat er toe doet!

‘ Mensen écht iets leren, dat is waar mijn passie ligt. Mede vanwege deze passie ben ik 10 jaar geleden begonnen met lesgeven op een VMBO school. Hier heb ik mogen leren op welke manier je iemand een vaardigheid kunt aanleren en dat dit veel complexer is dan gewoonweg ‘iemand iets uitleggen’.

Vanwege deze passie, in combinatie met mijn hand- & brushletter hobby, ben ik een paar jaar geleden gestart om mensen in mijn omgeving te enthousiasmeren voor het creëren van prachtige hand- & brushletter creaties. Dit is een dusdanig succes gebleken dat ik nu een groot deel van de week mezelf mag bezig houden met mijn cursisten, het maken van werkbladen én met het schrijven van het Hand- & Brushletter werkboek dat in juli 2023 voor de consument op de markt komt. Iets waar ik erg trots op ben! 

Het loslaten van perfectie komt veelvuldig in het boek terug. Perfectie bestaat namelijk niet. Wanneer je ‘je best doen’ gaat zien als perfectie, dan ga je pas ervaren hoe veel creatieve kwaliteiten je hebt.

Ik heb mijn best gedaan om, samen met BBNC uitgevers, een boek te schrijven voor een ieder die zijn creatieve kwaliteiten verder wil ontwikkelen. Ik hoop dat u als boekhandel aan dit mooie doel wil bijdragen en uw klanten een mooi exemplaar wil kunnen bieden. Een mooi boek waar je zelf mee aan de slag kan óf een boek dat je gunt aan iemand die een creatief duwtje in de rug kan gebruiken om het beste uit zichzelf te halen.

Liefs, van Linda

Specificaties

Uitgever: BBNC / MUS Creatief

ISBN: 978 90 453 2833 1
NUR: 476 KALLIGRAFIE
BISAC: ART003000 ART / TECH -NIQUES / CALLIGRAPHY
THEMA: WFU KALLIGRAFIE EN HANDLETTEREN / WFA
SCHILDER-, TEKEN- EN KUNSTHANDBOEKEN
OMVANG:160 PAGINA’S
FORMAAT: 225 X 297 MM
UITVOERING: PAPERBACK, GENAAID, FULL
COLOUR MET RONDE HOEKEN EN SPOTVERNIS OP COVER
VERKOOPPRIJS: € 24,99

Heb je een vraag? Stel hem hier!