fbpx

Have a cup of positivetea

Van Bosch Nederland kreeg ik de Dremel Stylo+ thuisgestuurd. Ik handletter namelijk het liefst op allés en met dit apparaat kan dat op nog meer materiaal! In deze blog leg ik uit hoe de Dremel werkt, waar je het voor kunt gebruiken en wat handige tips zijn als je de Dremel gebruikt om te handletteren. Daarnaast ga ik aan de slag om een gezellige quote te letteren op een theeglas!

Wat is de Dremel stylo+ ?

De Dremel stylo+ is een handzame graveermachine waarmee je op veel verschillende materialen jouw kunstwerk kunt zetten. In de uitlegvideo gebruik ik de Dremel op glas maar je kunt er ook mee werken op hout, leer, metaal, steen etc. Daarnaast kun je het apparaat gebruiken om te polijsten en schuren. Mogelijkheden genoeg dus!

Waar kun je de Dremel stylo+ voor gebruiken?

De Dremel wordt geleverd met 15 accessoires. In de quick start guide kun je precies zien welke accessoires toe te passen zijn op welke materialen. Check dit altijd van te voren zodat je niet met het verkeerde opzetstuk aan de slag gaat! (wat in de video dus wel gebeurd, aldoende leert men!) De opzet stukken bepalen wat jij met de Dremel doet: graveren, polijsten of schuren. Voor mijn grafeerproject gebruik ik de diamantstift van 2mm (7103), deze is bedoeld om te graveren op harde materialen zoals glas

http://

Waar op te letten als je de Dremel stylo + gebruikt met handletteren?

Omdat dit een van de eerste keren was dat ik de Dremel probeerde heb ik gebruik gemaakt van één opzetstuk. In de toekomst wil ik nog wat meer gaan spelen met de verschillende opzetstukken. Naast de standaard accessoires zijn er ook speciale sets waar allerlei verschillende diktes inzitten en waarmee je nog meer diepte en variatie aan kunt brengen in je handlettering. Deze sets zijn er voor glas en hout.

Maar first things first, ik wilde eerst het gevoel met het apparaat krijgen. Omdat het opzetstuk een ronddraaiende beweging maakt is het een kleine uitdaging om je vaste hand te behouden. De belangrijkste tip die ik je kan geven is deel je letters op in plaats van dat je het er in één vloeiende beweging op zet. Met name bij de ronde stukken van een letter is het lastig om dit vloeiend erop te krijgen, doe je dit in delen dan voorkom je dat je uitschiet.
Daarnaast is het handig om je quote eerst op papier te zetten en deze achter het glas te plakken zodat je de contouren van de letters op het glas kunt zetten.

Haal vervolgens het papier weg, vul de letters verder op en werk oneffenheden bij. Dit gaat beter zonder het papier omdat je dan duidelijker kunt zien waar iets niet helemaal goed staat op het glas. En dan kun je genieten van jouw eigen gegrafeerde creatie!

Liefs van,

Linda