fbpx

Hoe gebruik je een bullet journal index pagina?

Wist jij dat je een index pagina van een bullet journal altijd achteraf pas invult? Nee? Ik ook niet… Ik heb dit vele jaren niet geweten en begon steeds met het maken van een index pagina zodra ik de bullet journal uit de folie gehaald had. Daarnaast kwam ik altijd ingevulde indexpagina’s tegen wanneer ik naar voorbeelden van een bullet journal zocht op internet.Hieruit trok ik zelf de conclusie dat ik eerst moest gaan omschrijven wat ik verwachtte in mijn bullet journal te gaan schrijven. Best wel frustrerend aangezien ik vaak achteraf besloot om bepaalde onderwerpen toch niet in de bullet journal op te nemen waardoor steeds mijn indexpagine veranderde. Dit kwam de pagina niet ten goede!

Een index pagina in een bullet journal is in eerste instantie dus leeg. Deze vul je pas als je bezig bent met het maken van de bullet journal pagina’s.

Mijn indexpagina’s zagen er dus niet heel triomfantelijk uit. Tot het moment dat ik “the bullet journal methode” las en het kwartje eindelijk viel. Een index pagina is geen vooraf ingevulde spread maar vul je juist gedurende het creatieve proces! Dit doe je zodat je jouw bullet journal kunt vormgeven met datgene wat op dat moment belangrijk is. Hierdoor gaat je bullet journal echt betekenis krijgen voor jou en gaat het zo veel meer toevoegen aan je dagelijks leven!

Zelf een bullet journal index pagina gebruiken?

Voor de vrolijke spread bovenaan deze blog heb ik gebruik gemaakt van dit leuke papierblokje, de pentel touch sign brushpen paars & zwart en een micron pigment fineliner 05. 

Bovenstaand ontwerp is één van de vele ontwerpen welke ik opgenomen heb in de online bullet journal cursus welke per 1 oktober 2022 zal gaan starten. In deze online bullet jourjnal cursus zitten tal van weetjes, tips & tricks zodat niet ook jij net zoals ik, de komende jaren continu dezelfde fouten blijft maken bij het vullen van indexpagina óf bij het vullen van andrere spreads in je bullet journal. De cursus bestaat uit 8 lessen, een optioneel starterspakket + bullet journal én een e-book dat je als naslag werk kunt gebruiken wanneer je de cursus hebt afgerond. Meer informatie over de cursus vind je hier! 

Liefs van Linda deelt veel creatieve handletter, brushletter en bullet journal inspiratie op Instagram, Facebook en YouTube! Superleuk om je ook daar te mogen inspireren!

Liefs, van Linda!