fbpx

Brushpennen.. ze zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren! Waarschijnlijk heb jij geen idee welke brushpen je nu het beste aan kunt schaffen. In deze blog neem ik je mee in de verschillende (kleinere) brushpennen. Deze brushpennen zijn ideaal om te gebruiken in een bullet journal of voor kleinere brushletter creaties! Check de brushpennen review hieronder!

Tombow Fudenosuke 

De eerste brushpen in de brushpennen review is de Tombow Fudenosuke. Deze brushpen heb je in twee varianten: de soft & hard tip. De naam zegt het al. De soft tip heeft een zachtere punt en de ‘hard tip’ heeft een hardere punt. Hierdoor zijn deze beide varianten heel fijn om aan te schaffen als je net begint met brushletteren. Het verschilt namelijk per persoon wat je het fijnste vindt werken. Voor sommige van mijn cursisten gaat de voorkeur uit naar deze brushpen met een hard tip en voor andere cursisten werkt de soft tip weer het beste. De hard tip heeft een punt die minder flexibel is waardoor de brushpen wat steviger is en je beter de druk kan verdelen. Hierdoor is het erg gemakkelijk om je lijn van dik naar dun te schrijven. Of natuurlijk andersom. Wanneer ik kleine letters wil brushletteren, dan gebruik ik het liefst de hard tip omdat je met deze brushpen gemakkelijker kleine brushletters kunt maken.

Tombow Fudenosuke ‘soft tip’

De tweede brushpen in deze brushletter review is dus de ‘soft tip’ van de Tombow Fudenosuke. De soft tip heeft een punt die meer flexibel is dan de hard tip. Door deze flexibele punt buigt de punt wat makkelijker dan de hard tip. Wanneer je nog niet zo lang aan het hand- en brushletteren bent, dan heb je de techniek waarschijnlijk nog niet helemaal onder controle. Als de techniek nog een beetje onwennig voor je is dan kan het zijn dan de soft tip wat moeilijker te gebruiken is. Wanneer je veel oefent met de soft tip, dan zul je zien dat je het steeds beter onder de knie krijgt en je de pen het werk kan laten doen.

Beide brushpennen in deze brushletter review zijn watervast nadat ze zijn opgedroogd, ideaal dus voor op enveloppen of als je een waterverf creatie af wil maken met wat brushlettering!

De Tombow fudenosuke hard tip & de Tombow fudenosuke soft tip uit deze brushletter review kosten los €2,95. Je kun ze ook in een handige duo verpakking kopen. In deze duo verpakking kosten ze €5,35

Brushpennen review – Koi brushpen

De derde brudhpen in deze brushpennen review is de Koi brushpen. De Koi brushpen valt qua formaat in de midden categorie. Hij is een stuk kleiner dan de grotere brushpennen zoals de Ecoline, Tombow Dual brushpen of de Karin Pro & Deco markers maar weer net wat groter dan de andere kleine brushpennen in deze blog. Dit is ook een van de redenen waarom ik deze brushpennen niet zo vaak gebruik, ze zijn net te groot om klein mee te kunnen brushletteren en net te klein om grote brushletter creaties te maken op kaartjes. Echter, dit is natuurlijk volledig afhankelijk van hetgeen je wil gaan brushletteren. Ik kan mijzelf zomaar voorstellen dat wanneer jij gewend bent aan de dikte van deze brushpen, je hier erg veel en fijn mee kan werken!

De Koi brushpen kost €1,99 en is daarmee de goedkoopste brushpen van deze brushpennen review. Prijs – kwaliteit is dan ook top! Ondanks dat ik hem vanwege zijn formaat niet zo vaak gebruik is het wel een brushpen die fijn in de hand ligt, mooie inkt op waterbasis heeft en prettig werkt.

Pentel touch sign brushpen

De vierde brushpen in deze brushpennen review is meteen ook mijn meest favoriete (kleine) brushpen: de pentel touch sign brushpen! Een brushpen met een wat zachtere punt in 24 fantastische kleuren die helemaal passen bij mijn (bullet journal) stijl. Ik gebruik deze brushpennen dan ook met name in een bullet journal en om te kunnen blenden. De pentel touch sign brushpennen in deze brushpennen review zijn op waterbasis. Naast de pastel tinten hebben ze ook een set van 12 primaire, wat fellere, kleuren die heel mooi zijn om te mengen met water.

Qua flexibiliteit zit deze brushpen precies tussen de Tombow fudenosuke soft en hard tip in. Daarmee is het een fijne brushpen als je net begint met brushletteren.

De pentel touch sign brushpen kost los €2,49 per pen. Ze zijn ook verkrijgbaar in sets van 12 voor €25,99 of ga voor alle varianten (24 stuks €48,99) door op de link te klikken!

Brushpennen review – Pentel touch sign brushpen – pigment 

De pentel touch sign brushpen is er ook op pigment basis, deze bevat gepigmenteerde inkt die watervast is. Net als de Fudenosukes zijn deze heel fijn om te gebruiken op enveloppen of op waterverf creaties! De pigment brushpennen van pentel zijn er in drie kleuren: zwart ,sepia, en grijs. Ze kosten ook €2,49 per stuk.

Nieuwsgierig naar hoe deze brushpennen eruit zien? Bekijk dan de kleine brushpennen review video!

 

Wil je meer weten over Hand – Bruhletteren? Check dan eens de gratis proefles van Liefs van Linda! Je kunt je hier gratis inschrijven. Wil je echt stappen zetten met het verbeteren van jouw handletter & brushletterskills? Bekijk dan eens de online cursus leren hand- & brushletteren waarin we je van A tot Z meenemen in de 10 uitgebreide handletter & brushletter lessen. Liefs van Linda deelt veel creatieve handletter, brushletter en bullet journal inspiratie op Instagram, Facebook en YouTube! Superleuk om je ook daar te mogen inspireren!

Liefs van, Linda